Hapendatud toidud ja kääritatud joogid (Rahvatervise Akadeemia)
Sihtgrupp: Toitumisnõustajad, toitumisterapeudid, tervishoiutöötajad ja teised tervisespetsialistid. Toitumis- ja kokandushuvilised.
Koolitus annab põhjalikud alusteadmised toidu hapendamisest ehk fermenteerimisest, ülevaate erinevatest hapendamise võimalustest ning fermenteeritud toitude omadustest. Koolitusel saad ka näpunäiteid edukaks hapendamiseks ning mõistmise fermenteerimise protsessi enamlevinud vigadest.
Maht: kogumaht on 13 akadeemilist tundi, sh auditoorne töö 8 akadeemilist tundi.
Hind KM-ga: 135 €
Koolitaja: Rain Kuldjärv (MSc) on TFTAKi teadur ja koolitaja.
Õpiväljundid
Pärast koolituse läbimist õppija:
mõistab fermentatsiooni protsesse ning fermenteeritud toidu erinevust mitte fermenteeritud toidust;
teab fermentatsioone läbiviivate mikroorganismide elutegevuse protsesse ning peamisi fermentatsioonil tekkivaid metaboliite;
tunneb peamisi toidu fermenteerimise viise;
eristab erinevaid turul olevaid fermenteeritud tooteid;
mõistab fermentatsiooni tähtsust toidu tootmisel ja säilitamisel;
oskab hapendada aedvilju ja valmistada kombuchat.
Lisainfo ja registreerumine: https://rahvatervis.ee/kursused/hapendatud-toidud-ja-kaaritatud-joogid/