Onkoloogia ja toidulisandid – millal hakkab risk ületama kasu?

Eeva-Liisa Piibeman
eevaliisa@celsius.ee
Toitumine ja toidulisandite kasutamine on teema, mille kohta onkoloogilised patsiendid tihtipeale oma raviarsti käest nõu küsivad või iseseisvalt internetist teavet otsivad. Tänapäeval levib küll selle kohta palju infot, kuid vahel on keeruline aru saada, kas info on tõene ja tõenduspõhine.

Eestis suurendas COVID-i põdemine oluliselt kroonilise neeruhaiguse tekkimise riski Ligi viiendikul koroonahaigetel kujunes pikk-COVID
Uudised Eestis tehtud uuring näitas, et pärast koroonaviiruse põdemist tekkis paljudel krooniline neeruhaigus – risk selle haiguse tekkeks suurenes koguni 14 korda. Samuti selgus, et neeruhaigusega patsientidel kulges COVID raskemalt.