Esita küsimus kirurgile

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Põhja Eesti Regionaalhaigla
Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 127 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Kirurgidele esitatud küsimustele on 2772 vastust.

sääreluude murrud

14.04.05 / Üldkirurgia

Minu tuttaval, 40-a naisel juhtus 5.märtsil õnnetus - kukkus nii õnnetult, et murdis paremal jalal mõlemad sääreluud. Talle tehti op ja paigaldati mingid kruvid vms. Jalg on kipsis; haiglas öeldi, et kaks kuud. Kuna haiglas sai nii vähe infot ja haige oli endast väljas, siis nüüd on mitmeid küsimusi.
1.Millal peaks hakkama jalale toetuma? Ta ütleb, et jalg on valus ja ei saa.
2.Kas hüppeliigese paistetus on normaalne olukord? See tekkis sel nädalal.
3.Kuidas mõjub op-ihaavale ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Kõik need küsimused tuleks ikka esitada oma raviarstile, kuna vastus sõltub suuresti konkreetsest situatsioonist. Mingisuguse jõuga peaks võima nüüd küll juba toetuda, kindlasti mitte täie raskusega. Esialgu paistetus on paratamatus. Kips vastu haava ei tee midagi halba iseasi et hõõruma ta küll ei peaks. Soovitaksin Teie tuttaval pöörduda siiski oma raviarsti poole, ma ei usu, et teda pole üldse võimalik tabada. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

veenilaiendid

14.04.05 / Üldkirurgia

Tere Käisin kuu aega tagasi veenilaiedite operatsioonil.
Ühe armi all on kusagil 5 cm pikkune kõva moodustis.
Teised 4 armi on väga ilusad.Kas on see normaalne,
või peaks minema kontrolli.Ja veel on ka mul teisel jalal
veenid juba näha,aga sooviks neid esialgu ainult süstidega
ravida.Palju see maksab ja kas siis on ka pool aastat järjekord.
Aitäh Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Haava alune kõva moodustis on mitte küll soovitav kuid vahel kahjuks paratamatu, sest haava alla võib tekkida verevalum. Aja jooksul peaks see kaduma. kasu oleks igasugustest soojendavatest kompressidest ja ka füsioteraapiast. Süstlaga ravi s.o. skleroteraapia pole päris alternatiiv operatsioonile. Mõlemal puhul on oma näidustused ja ka vastunäidustused. Kui palju see maksab, sõltub suuresti kus seda teete, sellest sõltub ka järjekord. Nn. riiklikus raviasutuses peate maksma vaid rohu eest ja visiiditasu, ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Põlv

13.04.05 / Üldkirurgia

Loodan et see on õige koht kugu sellise kysimusega pöörduda. Olen M 20.
Lugu sellune, et parem põlv teeb vahel veidi haiget. Näiteks ei saa siis hästi kükitada, valus. Ma ei tea kas see seotud pikema maa kõndimisega. Imelik on ka selline asi, et põlve katsudes on põlve siseküljel üks valuskoht, nagu luu ots oleks löögi saanud. Valu ei ole talumatu aga igaks juhuks mõtlesin uurida.
Tänud Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Tegemist võiks olla seesmise menisji vigastusega. Soovitan pöörduda ortopeedi poole. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

paistes jalg

13.04.05 / Üldkirurgia

Olen 30.aastane naisterahvas ja probleemiks on paistes vasak jalg.Perearst diagnoosis,et on lümfostaas.Hakkasin käima lümfimassaazis.Kuid siiani aitab ainult momendiks.Massöör soovib teada,kas mul on lümf.teede ummistus või puudulikus.Kas on võimalik Teie haiglas teha lümfiteede uuringut?Või on selleks ka nüüd juba muid võimalusi.Olen käinud kaks korda kubemesonga lõikusel ja sellest kõik see alguse sai.
Jään ootama teie vastust.Aitäh. Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Kui see on tekkinud songaoperatsioonide järgselt, võib tegu olla nii lümfiäravoolu kui ka venoosse äravoolu takistusega. Selgitamine on iseenesest võimalik, selleks peate tulema vastuvõtule. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Kubemesong.

12.04.05 / Üldkirurgia

Kui raske on lõikus ja kui kaua kulub paranemiseks aega et saaks jälle sportida ja raskusi tõsta? Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

ˇKubemesonga operatsioon kergemat sorti operatsioon. Olenevalt operatsioonimeetodist läheb täielikuks taastumiseks 1-2 kuud, hoiduda väga suurtest pingutustest soovitaksin siiski kuni 0,5 aastat. Mõned spordialad, näiteks ujumine, sobivad üsna varsti pärast operatsiooni. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Luumurd

12.04.05 / Üldkirurgia

Tere, pole vist küll päriselt teie erialane küsimus, kuid paraku ei saa oma arstiga kuidagi jutu peale, äkki oskate siiski midagi kosta.
Oli luumurd - lateraalse pekse murd subluksatsiooniga hüppeliigeses, olin 6 nädalat kipsis, kips eemaldati poolteist nädalat tagasi. Muret teeb nüüd see, et hüppeliigese piirkond on tugevalt turses ning muutub üha lillakas-kollakamaks ja liiges on väga jäik - kanda maha ei saa. Ortopeed ütles kipsi eemaldamisel, et tuleb end liigutama hakata, kuid mulle näib, ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

See, et peale traumat haige piirkond koormamise järgselt turse ja valulikuks läheb on kaunis loomulik. Treenida tuleb sellegi poolest. Soovitav on kanda tugisukka, et vältida ülemäärast turset. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Pimesool

12.04.05 / Üldkirurgia

Olen rase. Mõned nädalad tagasi olin kõhuvaludega haiglas, täpset põhjust, miks valutas, välja selgitada ei suudetudki.
Kuna valud olid peamiselt pimesoole piirkonnas, katsus arst korra kõhu, pidas kolleegiga nõu ja arvas et peaks pimesoole ära lõikama. Mina sellega nõus ei olnud, sest vastus stiilis "äkki on pimesool, lõikame ära" mind ei rahustanud eriti. Samamoodi tulin oma pimesoolega koju tagasi.
Valud on paremale poole aga jäänud, aeg-ajalt on selline tunne, nagu keegi noaga lõikaks. ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Tegelikult kahjuks nii ongi, et ühtegi spetsiifilist uuringut, ega analüüsi, millega saaks apenditsiiti kindlaks teha ei olegi. Kõige täpsemaks meetodiks on ka siiani arsti kogemus ja vaist kliinilise pildi hindamisel. Vaid harvadel juhtudel saab apenditsiiti ka otseselt diagnoosidaCT -l. Rohkem käib diagnoosimine teiste haiguste väljalülitamise teel. Rasedal on aga kiiritusega seotud uuringud äärmiselt mittesoovitavad, nii et midagi valesti Teie puhul ei toimitud. Ultraheli uuring oleks võidud ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Miks pärasool rebenes?

12.04.05 / Üldkirurgia

Olen haige noore naise (38) väga murelik ema . Haiguse kulg oli järgmine. Valud kõhu piirkonnas algasid koos palaviku ja oksendamisega 29.märts k.a. ja nii need kestsid reede õhtuni s,t. kolm-neli päeva. perearst diagnoosis kõhugripiks
kuna haige palus nende päevade jooksul korduvat abi , sest valud jm. seonduv oli väljakannatamatu . Perearst käskis kombineerida rohtudega paracetomol , aspirin !!!!!!! Reede õhtul ( see oli neljas päev )asi muutus täiesti väljakannatamatuks. Sugulased viisid ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Vestlesime sellest juba telefoni teel ja ega mul midagi eriti lisada ei ole. Teie seletuse järgi tagantjärele tarkusega oleks pidanud ilmselt ikkagi varem opereerima, kuigi ega ma selle kirjrlduse järgi väga hästi aru ei saa, millega oli üldse tegu. Jutust võis aru saada, et emakapõletik kauaegsest spiraalist. Sel juhul arvan oleks pidanud emakas siiski eemaldama. Et päris adekvaatset hinnangut anda peaks raviartiga otse räääkima. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Songa operatsioon

12.04.05 / Üldkirurgia

Tere

Tänan Teid vastuse eest.

Vabandan, aga ma ei tea kindlalt, mis tüüpi song mul täpselt on. Asukoht on tal nabast 10 cm ülevalpool ja sealt 5 cm vasakule. Mis sellise songa nimetus täpselt on? kas on nabasong?
Olen seesama noormees, kes käis Teie juures Märtsi keskel ja leidsime koos, et ongi song, nagu olite minu foorumi küsimuse põhjal varem arvanud.

Kas seda Bassini plastikat lokaalanesteesias Teie juures saab teha?

tean, et suvel ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Nabast kõrgemal ei ole kubemeson, seda kutsutakse valgejoone songaks. Sinna Bassini plastika ei sobi, küll aga lokaalanesteesia. Kui soovite, jõuaksime selle operatsiooni teha veel ka mais, kui kohe tulete vastuvõtule. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

veresoonte operatsioon

11.04.05 / Üldkirurgia

Tere käisin 16 ndal märtsil k.a veresoonte operatsioonil.Esialgu ei soovitatud päikest võtta.Tuli soodne pakkumine,et sõita egiptusesse mai algil,kus on kuuma 35 ja enam kraadi.Kas on mõtet ja mis oleks teie soovitus.AITÄH Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg

Mina läheksin küll ja ei näe ka põhjust, miks 1,5 kuud peale operatsiooni seda üldse keelata. Iseasi, kas päevitamine üldse kasulik on. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: