Esita küsimus kirurgile

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Põhja Eesti Regionaalhaigla
Küsi arstilt Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 133 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Kirurgidele esitatud küsimustele on 2803 vastust.

Mure varbaga

09.05.05 / Üldkirurgia

Olin hädas sissekasvanud varbaküünega. Paar päeva selle äralõikamist läks aga varvas punaseks ja paiste, tundub olevat ka mädane. Olen kodus teinud viinakompressi, kuid kasu sellest pole, valu ei lasknud öösel isegi magada. Üks tuttav arvas, et tegemist võib olla põletikuga ning kuna kompress pole aidanud, peaks ehk kirurgiliselt sekkuma. On tal õigus? Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Kuni pole varvast ise näinud, ei julge "ja" ega "ei" öelda. Peaksite pöörduma siiski kirurgi poole, kes Teie varvast opereeris. Tuttava arvamust on minul raske aktsepteerida. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

kirurgia

09.05.05 / Üldkirurgia

Kukkusin talvel libedaga.Kukkusin suure hooga ja hoo peatamiseks panin vasku käe küünarnuki maha.Käisin kirurgile oma muret kurtmas,tehti pilt ja arst ütles,et luumurdu pole.Nüüd on sellest möödas juba neli kuud ,aga käsi ei parane ikkagi.Ei saa kätt korralikult üles tõsta ja selja taha panna.Kõik need liigutused tekitavad valu.Möödunud nädalal käisin uuesti arsti juures ja ta tegi KENALOG süsti ,kuid vaatamata sellele on olukord sama .Kes või mis aitaks?Kui pikk on järjekord Mustamäe Haiglasse doktor ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Peaksite pöörduma siiski ortopeedi juurde, minu eriala on siiski natuke teine ja ma kardan, et jään Teie aitamisega hätta. Soovitan võtta perearsti saatekiri ja panna end järjekorda ortopeedile meie haiglasse - usun et kuu ajaga peaks löögile saama. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Põlvetrauma

08.05.05 / Üldkirurgia

Tere!
Olen 15-aastane poiss. Jaanuaris kukkusin suusatades ja nii, et suusa rant jäi vasaku jala põlve alla. Peale seda suusatasin veel edasi, kuid põlve alaosas oli valu. Jalga uurides avastasin, et põlvekedrast vasakul pool on mingi kahtlane sinikas ja kühm. Peale seda eriti tähelepanu ei pööranud sellele. Täna hakkasin vaatama et kühm on alles ja isegi suuremaks läinud, tundub nagu oleks mingi luuline moodustis, teisel jalal sellist asja ei ole. Valus katsudes ei ole, küll aga põlv vahel ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Kui valu ei ole ja sportimist ei sega, siis pole vaja sellele tähelepanu pöörata. Selline moodustis võib olla luureaktsioon traumale. Kui ikka jääte muretsema, siis võiksite näidata ortopeedile. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Pärasool haige??

07.05.05 / Üldkirurgia

Sünnitasin, 11 kuud tagasi. Mingi aeg juba raseduse ajal tuli vahetevahel pärakust verd kui kõht kinni oli. Peale sünnitust jätkus sama asi. Vahel oli ka jube valus peale vetsus käimist, nii et ei saanud istudagi. Kurtsin perearstile ja tema ütles, et see norm peale sünnitust. Et mul tasuks jälgida mida söön ja juua rohkelt vett. Nüüd on valud kadunud ja ka veritsus aga vahetevahel on ikka väga õrnalt paber roosa? Mida peaksin tegema kuhu pöörduma kas see on ohtlik? Samas midagi ei valutas? Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Sünnituse järgselt hemorroidid pole küll norm, kuid siiski küllalt sageliesinev patoloogia. Kui vereeritus on vaid episoodiline ja vähene, siis ei peaks midagi ette võtma, kui aga hakkab rohkem segama - valu, rohke vereerirtus - siis peaks näitama kirurgile. Võimalik on ka operatiivne ravi. Kõige tähtsam on vältida kõhukinnisust. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Sapikivid..

07.05.05 / Üldkirurgia

Tere. Mul on tõsine probleem ja oleksin väga tänulik kui te aitaksite.
Nimelt: Mulle tehti sapikivide lõikus u. 10 päeva tagasi. Kõik oli hästi 5 päeva peale lõikust, haav tekitas küll valu, kuid see ei olnud midagi võrreldes eelnevate kivide valudega (ning EESOLEVATE!). Ja nüüd ongi nii, et valud on tagasi. Hullemad kui kunagi varem. 2 päeva tagasi viidi mind kiirabiga haiglasse. Tehti süste ja olin voolikute all, võeti vereproov ja kõik oli korras. Viidi koju tagasi. Aga täna jätkub ikka ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Kivid võivad olla küll sapiteedes, vaatamata sellele, et sapipõis on eemaldatud. Tegelikult valudel võib olla ka teisi põhjuseid. Kui Pärnust abi ei saa, las perearst suunab Teid Mustamäele. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

luusaareke

06.05.05 / Üldkirurgia

Minu jalast tehti röntgenipilt. Vastuses oli kirjas, et sääreluu ülemises/3-s on sklerootiline selgepiiriline kolle 3,8*0,6cm - sobiks luusaarekeseks.
Umbes 10aastat tagasi sai mul see jala piirkond tugeva löögi.Olen 40-aastane naine.
Mida see vastus lahtiseletatuna tähendab?
Ette tänades. Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Väljendit "luusaareke" kuulen esmakordselt ja seetõttu ei oska öelda, mida konkreetselt röntgeneoloog selle all mõtles. Mina saan sellest aru niimoodi, et sellel alal on luukoe tihedus suurem, kui ümbritsevas luus. Trauma võib olla selle põhjuseks. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

söögitorus väike erosioon

05.05.05 / Üldkirurgia

olen 33 a.naine.magu on piinanud minda juba mõned aastad tagasi vahelduva eduga.olen selline muretseja tüüp, seega ilmselt tihedamini, kui rõõmsameelsetel inimestel.peale teise lapse sündi (raseduse ja imetamise ajal polnud valu, 1,2 aasta pikkuse imetamise ajal vist mitte kordagi)ja rinnast võõrutamist on hakanud jälle valu pihta.üleeile käisin siis südant rindu võttes gastroskoopias.kaksteistsõrmikus ega maos haavandit ei olnud, aga söögitoru oli 0.4 cm erosioon.lähen veel ka perearstile, et rohu ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

0,4 cm erosioon on kõike muud kui kasvaja kahtlane. Võtke omeprazooli 1 kuu aega ja siis tehke uus gastroskoopia - olen kindel, et seda erosiooni enam seal ei ole. Kui magu oleks Teid juba 2 aastat kasvajast piinanud, siis ei oleks Teid enam elus. Muretsemiseks ei näe praegu põhjust. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Jätk lümisõlmedele.

05.05.05 / Üldkirurgia

Ei taha onkoloogi vastuvõtule ka uuesti minna,sest tookord öeldi,et kõik on korras ja perearst ütles sedasama.Loodan tõesti,et on kõik korras ja mingit kasvajat mul ei ole,sest need lümfisõlmed on juba pikemat aega olnud tunda,selle aja peale oleks juba midagi tõsisemat välja löönud. Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Teie kirjutise ei leia küsimust. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Lümfisõlmed

05.05.05 / Üldkirurgia

Olen 30 a. naine.Mul on umbes 10a. olnud kaelal 2 hernetera suurust lümisõlme.Käisin ka onkoloogi vastuvõtul ja seal öeldi,et kõik on korras.2 aastat tagasi tekkis veel üks juurde.See on veidi suurem eelmistest.Kas see on normaalne,et täiskasvanutel on lümfisõlmed suurenenud?
Käisin perearsti juures.Seal tehti mulle vereproov,mis oli korras.Põen sageli tonsilliiti,sel ajal on l.sõlmed suurenenud,kui olen terveks saanud siis l.sõlmed muutuvad väiksemaks,kuid täielikult ära ei kao.Kas põhjus ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lümfisõlmede suurenemine põletiku korral on normaalne nähtus, ka võivad nad põletiku korral muutuda valulikuks. Kui põletik vaibub, siis valulikkus kaob ja lümfisõlm väheneb aga ei pruugi päris kaduda, eriti kui põletikke on olnud tihti. Selles ei ole midagi onkoloogilist. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

lipoom

05.05.05 / Üldkirurgia

Olen 59 aastane naine. Mul oli aastaid otsa ees väike rasvkasvaja.Kolm aastat tagasi detsembris kukkusin peaga vastu jääd. Peale traumasinaka kadumist oli kadunud ka see väike kasvaja. Paari aasta pärast tekkis paremale käele õlast pisut allapoole moodustis, millele arst pani diagnoosi lipoom. See kasvas aastaga suuremaks ja hakkas õlas valu tekitama. Onkoloogia kliinikus opereeriti 105 gr kaaluv lipoom veebruaris 2005. Analüüs näitas, et tegemist oli lipoomiga. Kolm kuud hiljem hakkas küünarnuki ... Loe edasi

Vastab:

Jaan Tepp
Jaan TeppÜldkirurg
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lipoomide puhul pole täheldatud, et eemaldamise järgselt tekiks kasvaja suuremat vohamist. Lipoomide iseeneslikku paranemist ei ole kuulnud. Seega on operatiivne eemaldamine ainuke ravi. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: