Esita küsimus naistearstile

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Qvalitas Arstikeskus AS
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 214 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Naistearstidele esitatud küsimustele on 5755 vastust.

emakakaela haavand

17.04.02 / Naistehaigused

Lp dr Kadastik.

Pärast läbivaatust teatas naistearst, et mul on emakakaelal "päris korralik" haavand. On see ohtlik? Mida peaks tegema? Oma arstilt ma selget vastust ei saanud, kui tõsine see on. Arst tegi ka PAP-testi ning tulemuseks oli II. Internetist infot otsides selgus, et see ei tähenda veel midagi väga hullu, et tegemist on atüüpiliste rakkudega, kuid mitte kasvajarakkudega. Kas sellist emakakaela haavandit peab ravima? Millest see haavand üldse on põhjustatud? Suguhaigusi ei ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Noortel naistel esinevad sageli füsioloogilised emakkaela erosioonid,mis tähendab,et kael ei ole veel lõplikult küpsenud. Kui PAP test oli II ja muud analüüsid korras ja teil kaebusi ei ole,ei pea midagi tegema. Neil naistel on lihtasalt vastuvõtlikkus infektsioonidele suurem. Ajaga see muutus kaob ,kui ei lisandu põletikku. Erinevate seksuaalpartnerite korral kasutage kondoomi enda kaitseks.. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

PCOS

17.04.02 / Naistehaigused

Tere lp. doktor!

Kas enamasti piisab hormoonide tasakaalustamiseks (meessuguhormooni hulga vähendamiseks) polütsüstilise munasarja drillimisest laparoskoopia käigus? Kas on võimalik kusagilt lugeda (tavainimesele arusaadavas keeles) selle kohta, et mis siis toimub organismis, kuidas see drillimine mõju(ta)b? Oleksin väga tänulik, kui vastusest saaksin vastavat infot (lühikenegi selgitus). Kas munajuhade puudumine ka kuidagigi mõjutab hormonaalset talitlust?

Ette tänades 30 ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Kui Te saadaksite oma postiaadressi,siis ma võiksin Teile postitada broshüüri polütsüstiliste munasarjade sündroomist(minu kirjutatud).Munasarjade "drillimine" on alternatiivne meetod medikamentoossele ravile.Mõlemal juhul vähendatakse mehhaniliselt androgeene produtseerivate folliikulite hulka ja seeläbi väheneb androgeenide hulk veres. Munajuhade puudumine ei mõjusta munasarjade hormonaalset talitlust,küll aga ei võimalik rasestumine füsioloogilisel teel. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

vaktsineerimine

17.04.02 / Naistehaigused

Tere lp. dr.Litter!

Kuidas suhtute enne planeeritavat rasedust punetiste ja toksoplasmoosi-vastasesse vaktsineerimisse. Kas tasuks lasta seda teha? Kas enne lasta uurida vastavate antikehade olemasolu (kas seda saab lasta uurida ka Naistekliinikus?)? Ja kui pikk peab olema vaktsineerimise ja rasestumise vaheline aeg? Ning veel: kas tasuks võtta ka foolhappe preparaate?

Ette tänades

30 a. naine (lapsi ei ole veel) Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud 30 a. naine !

Omal soovil võiksite kontrollida punetiste, toksoplasmoosi ja tsütomegaloviiruse antikehi veres (6x110.-). "Lasta teha" ei ole võimalik, sest need ei kuulu rutiinuuringute hulka ja vajaduse (ning võimaluse) otsustab raviarst.

Vaktsineerimise tippspetsialistid on nakkushaiguste eriartsid Merimetsa Haigla polikliinikus.

Õige on õige toitumine. Kui vereanalüüsis on patoloogiat, võib anda soovitusi. Foolhape on oluline väärarendite riski ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

verejooks

17.04.02 / Naistehaigused

Olen kasutanud umbes aasta aega rasestumisvastaseid tablette Harmoneth. Senini on väga häst sobinud, aga sellel kuul hakkas tsükli keskel natukese määrima ja paari päeva jooksul on vere hulk kogu aeg suurenenud. Pole unustanud vahepeal ühtegi tabletti võtmata ja ka ajaline kõikumine on olnud maksimaalselt 1 tund. Milles see võib tingitud olla? Kuna arsti juurde on järjekorrad nii nagu nad on, siis kas see on piisav põhjus sellek, et nö. hädaabi korras valvearstile lisanumbrit saada.

Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Verejooksuhäired kaovad aja jooksul sageli kas iseenesest või preparaadi vahetamisega(suurema östrogeenisisaldusega preparaadi vastu).Kuna Te olete juba aasta aega seda preparaati kasutanud, siis soovitaksin Teil preparaat välja vahetada. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

emakakaela veritsemine

17.04.02 / Naistehaigused

tere

probleem oleks järgmine. Käisin veebruaris günekoloogi vastuvõtul ja võeti ka onkoproov(PAP), vastus oli, et tuleb jälgida, midagi konkreetset ei öeldud. Kahe kuu pärast kutsuti tagasi. Nüüd käisin uuesti ja proovi võtmise järel tekkis emakakaelal veritsus. Arsti ütles, et see võivatki nii olla, samas minul pole kunagi varem midagi sellist esinenud. Järgmiseks aga küsis juba ega kontektverejookse pole, minul ei ole. Silmaga ta küll midagi paha ei nägevat, aga mul on nüüd kohutav ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Karen !

Pap II on meie riigis normina arvestatav analüüs, võib kaasneda põletik. Pap analüüsi võtmine cytobrush harjaga kaela kanalist on medtsiiniline trauma ja võib anda veritsust, eriti põletike puhul. Vastus tähendabki seda, et arst-tsütoloog soovib täpsustamiseks veelkord kontrollida tulemust 6 kuu pärast.

Naistearst Galina Litter,

6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

mure

16.04.02 / Naistehaigused

Tere, lp. Galina Litter!



Minu mureks on viimastel päevadel esinenud imelik tunne tupes; olen tõesti nii rumal ega saagi aru, kas see ikka on tupes. Ei saa seda nimetada sügeluseks, aga aeg-ajalt justkui annaks miskit tunda või õigemini nagu torgiks midagi. Ei oskagi õiget sõna leida. Varem pole taolist nähtust kunagi esinenud. Urineerimine valus ei ole, vähesel määral eritus küll voolust, aga kuna hetkel on just tsükli keskpaik ja täheldasin ka ovulatsiooni esinemist, võib ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Kaisa !

Kui kaebus ei möödu, peaksite konsulteerima naistearstiga. Soovitav on kasutada apteegi intiimhügieeni vahendeid.

Naistearst G.Litter,

6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

küsimus

16.04.02 / Naistehaigused

Tere!



Kui ma tulen esimest korda naistearsti juurde, siis mida minult küsitakse? Ja kui palju maksab visiit Tamme erakliinikus?

ette tänades. Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Esimene küsimus on viimase menstruatsiooni kuupäev(alguse), tsükli pikkuse ja regulaarsuse kohta. Edasi tulevad teie kaebused või muud probleemid. Soovitaks ka günkoloogilist vaatlust. Tamme erakliiniku visiidist ei tea ma midagi, kuna detsembrist olen Elite kliinikus Sangla 63, tel. 409930. Visiit seal maksab haigekassa olemasolul 160 EEK(esmane). Tervitades dr. Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

järjekord

16.04.02 / Naistehaigused

Tere,



Sooviksin teada, kui pikad on järjekorrad teie vastuvõtule ja kas haigekassakaardiga on teenused kuidagimoodi odavamad? Kui suur on visiiditasu?



Tänan.

K. Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud K. !

Kokkuleppel saate kasvõi kohe, kui probleem seda nõuab. 2-5 päeva jooksul plaaniliselt. Alates 17.04.2002 on Harju kindlustatutele suured soodustused tänu konkursi läbimisele haigekassa eraldatud maksimum lepingule.

Esmane vastuvõtt 195.- : Harju haigekassa liikmele 150.-. Helistage.

Naistearst Galina Litter

tel. 6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

rohke verejooks

16.04.02 / Naistehaigused

Tere!

Mure selline, et menses on viimasel ajal väga vererohke. On küll eluaeg palju tulnud, aga viimasel ajal on tsükli pikkus lühemaks muutunud ja praegu näiteks Allwaysi öö-side on paari tunniga juba kasutuskõlbmatu (olen 44 aastane)...millest võiks nii rohke vere-eritus tingitud olla? Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Teid peaks kindlasti üle vaatama ja tõenäoliselt peaks tegema ultraheli uuringu. Põhjuseid on mitmeid, kuid sageli võiks olla kas müoom või emaka limaskesta paksenemine. Sellised kaebused võivad olla ka munasarja tsüsti korral, põletiku ja hormonaalsete häirete korral. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

veel kord segabakteritest

16.04.02 / Naistehaigused

Lp dr Litter

Tänan eelmise vastuse eest, aga üritan siiski veel korra küsida. Analüüs, mis naistearst tegi, oli PAP-test ning tulemuste lehel, mida arst mulle näitas, oli ristike tehtud just lahtrisse "segabakterid". Ning PAP-testi tulemuseks oli märgitud I ja II. Mida see tähendab? Eeldatavasti ei midagi tõsist?

Sugulisel teel levivate haiguste suhtes tegin testid Hiiul ning sealsed analüüsid olid korras. Aga suguhaiguste arst märkis, et kuigi suguhaigusi ei ole, on mul ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Küsija !

1) Pap I-II on normile vastav

2) kui kaebusi ei ole ja analüüsid on normilähedased, ei pea ilmtingimata ravima

3) soovitav on mõned päevad peale ravi tupekuulidega oodata enne kordusanalüüsi, muidu jääb raviainet tuppe

4) suguelu ei saa keegi keelata, soovitav on kasutada preservatiivi

Naistearst G.Litter,

6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: