Esita küsimus naistearstile

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Vaata arsti infot Loe vastuseid
Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Qvalitas Arstikeskus AS
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 224 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Naistearstidele esitatud küsimustele on 5850 vastust.

ravimi manustamine

20.05.02 / Naistehaigused

Tere. Olen hiljuti sünnitanud ja soovin panna spiraali, aga enne, kui see pannakse pean läbi tegema ravi ravimiga POLYGYNAX. Ostsin ravimi ära, aga patsiendi infolehel oli kirjas, et eksisteerib oht, kui olen imetav ema, et see mõjub lapsele. Kas on muretsemiseks põhjust, kuna minu arst teadis ka, et ma imetan või pean mitte ravimi kasutamis alustama?

Ette tänades, Liivi. Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Antud ravim on ainuke,mida võib raseduse ajal ja ka imetamise ajal tarvitada. Infolehel on märge olemas, kuid see on mõeldud toimeaine kahjulikkust teatud kõrgetes doosides.Antud annused on minimaalsed ja ohtu selles ei ole. Oleme informeerinud ravimfirmat antud segadust tekitava info suhtes,reaktsiooni pole olnud. Olen isiklikult oma patsiente teavitanud sellest ,seega probleeme ei tohiks olla. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

vereeritus

20.05.02 / Naistehaigused

Mul on selline küsimus, et kas on normaalne kui suguühte ajal verd eritub? Saan oma partneriga kokku nädalavahetustel ja alati eritub mul siis esimese vahekorra ajal pisut verd. Varem eelmiste partneritega mul sellist asja ei esinenud? Kas asi võib olla meie anatoomilises sobimatuses? Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Küsija !

Olukorra nimetus on kontaktveritsus, millele tuleb pöörata tähelepanu. Arstlikult tuleb välistada:

-emakakaela põletik ja muud seisundid

-sugulisel teel levivad infektsioonid

-traumad

-emaka põletik

jpm.

Seksoloogide andmeil anatoomillist sobimatust ei esine. Pöörduge naistearstile.

Naistearst Galina Litter,

6052 739, -715





Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

basaaltemperatuuri mõõtmine

20.05.02 / Naistehaigused

Tere!



Minu arst käskis mul ovulatsiooni jälgimiseks mõõta basaaltemperatuuri pärasooles. See ei ole eriti meeldiv. Olen lugenud, et basaaltemperatuuri võib mõõta ka suus keele all. Kas võiksin seda teha, kas see tõesti annab samu tulemusi nagu pärasooles mõõtmine? Ja veel üks küsimus: kumba te soovitaksite temperatuuri mõõtmiseks kasutada, kas tavalist elavhõbeda-termomeetrit või uuemat digitaalset termomeetrit?



Ette tänades,

A. Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog

Tere,A! Ovulatsiooni olemasolu näitab tõepoolest basaaltemperatuuri mõõtmine,millega saadakse orienteeruvaid andmeid ovulatsiooni toimumisajast ja kollaskeha talitlusest. Basaaltemperatuuri mõõdetakse hommikuti enne voodist ülestõusmist kas pärasoolest või keele alt,kuid alati samast kohast. Ovulatsiooni järel tõuseb basaaltemperatuur umbes 0,5 kraadi ja püsib kõrgena vähemalt 12 ööpäeva. Basaaltemperatuuri tuleb mõõta kõige enam kolme kuu vältel. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

varajane rasedus ja allergiaravimid

20.05.02 / Naistehaigused

Tere!



Lugesin Teie vastust käesoleva aasta jaanuarist heinaaleergia teemal. Kirjutasite, et kõige ohtlikum on allergia raseduse raseduse esimestel nädalatel. Olen ise heinaallergik ning umbes mai lõpust kuni juuli alguseni kasutan tavaliselt Claritine'i tablette. Hetkel oletan, et võin olla rase (max paar nädalat). Sooviksin teada, milles allergia ohtlikkus rasedusele esimestel nädalatel seisneb ja kuidas võib see loodet kahjustada? Kas oleks mõistlik alustada kohe Claritine'ga ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Glaritin ei ole ohtlik raseduse ajal, kuid võtta tuleks seda ikkagi ainult vajadusel. Väike oht on raseduse katkemiseks. Kui teil on kõik korras ja rasedus areneb normaalselt, siis mingit muud ohtu ei ole. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

tampoonid

17.05.02 / Naistehaigused

Tere!

Olen 27-aastane naisterahvas, kellel on üsna imelik mure. Nimelt olen alati pidanud päevade ajal kasutama sidemeid, sest kõik katsed tampooni kasutada on ebaõnnestunud - iga kord kui tampooni sisse panen, hakkab kõht valutama ja süda läheb pahaks. Millest see võiks tingitud olla ja kas on võimalik sellist asja kuidagi ravida? Vahekorras olles mul mingeid probleeme ei ole.

Teine küsimus oleks ka: plaanime abikaasaga oma esimest last saada. Seni võtsin tablette "Logest" ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Triinu !

1) sellisest arvatavast seosest, mida oleks vaja faktidega tõestada, kuulen esmakordselt

-tuleb välja lülitada põletikud

-konsulteerida ärevushäirete suhtes

2) jah, proovige koheselt rasestuda

3) oskan aidata reaalselt, konsultatsioonil

Naistearst Galina Litter,

6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

rasedusvastased vahendid

17.05.02 / Naistehaigused

Tere!



Aitäh eelmise vastuse eest. Kas te leiate, et kui logesti tarvitamise tagajärjel on tekkinud teravad peavalud, pärmseen, kaalutõus 7 kg, libiido kadu, tupe kuivus, et tuleks ikkagi neid kasutada ja mitte spiraali panna? Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Kui teil vastunäidustusi spiraaliks ei ole (põletikud puuduvad) soovitaks spiraali. Kui olete sünnitamata,siis selliste kaebuste korral ka sel juhul ei tohiks pille edasi võtta. Sünnitamata naistele ei ole spiraal vastunäidustatud, kuigi eelistatum on pillid. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

polutsüüstilised munasarjad

17.05.02 / Naistehaigused

tere päevast! Olen 28 aastane abielunaine. Käisin jaanuaris polikliinikus ning mul diagnoositi uldraheliuuringul polutsüüstilised munasarjad. Teisi uuringuid ei tehtud. Mulle määrati Dianne-35 ning olen nüüd neid tablete kasutanud 3kuud.Mis ma peaksin edasi tegema? Vasak munasari valutab aeg-ajalt ning varsti sooviks ka proovida rasedaks jääda.Kas sellised hormonaal ravi ei ole selle haiguse puhul, mis ei pärsiks munarakku küpsemist ning takistaks rasestumist?Tunnen, et vajan hormoon asendusravi ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog

Tere,murelik naine! Kui Te olete kaheksa aastat kasutanud kontratseptiivumeid,siis on üpris loogiline,et ultraheliuuringul on näha munasarjas arvukalt folliikleid,mis "tänu" ovulatsiooni pidevale pärssimisele on jäänud sinna .Nende suurus ei ületa tavaliselt 1cm ning mis menstruatsioonitsükli ajal püsivad muutumatutena.Ultraheliuuringuga võib küll tõdeda,et munasarjad on polütsüstilised,kuid see ei tähenda ,et Teil oleks polütsüstiliste ovaariumide sündroom.Kindlasti peaks tegema ka hormoonuuringud,kuid ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Voolus

17.05.02 / Naistehaigused

Tere,



Olen va'ga mures ja kuna viibin Eestist eemal, siis loodan va'ga Teie abile.

Olen 23.-aastane, pa'rast "edukat" aborti 5 kuud tagasi asusin v6tma antibeebipille Mercilon. Esimesel kuul ma'a'ris pisut, pidasin seda normaalseks. Edaspidi oli k6ik korras. Nu'u'd otsustasin ja'tta yks kord pa'evad vahele ja v6tta kaks pakki pille ja'rjest. O^ige pea, kui teise pakiga alustasin, hakkas ma'a'rima. Alguses pisut. Nu'u'dseks on sellest ca 10 pa'eva ja verevoolus ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Selline tsüklihäire võib tõesti olla tingitud sellest,et võtsite tavalisest pikemalt järjest pille. Soovitaksin nüüd teha 7päevane vahe ja alustada uue karbiga. Vaheajal veritsus püsib,kuid pillide võtmisega peaks lahenema. Väike võimalus on,et esimesel kuul siiski määrib nagu teil algul oli .Igaks juhuks soovitaksin teha raseduse test(apteegist vabalt saadaval). Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Ultraheli

16.05.02 / Naistehaigused

Lugesin kusagilt, et lisaks sellele, et käia naistearsti juures, võiks käia ka ultraheliuuringul. Tahaks minna küll, aga ei tea, kuidas sellisele uuringule saaks. Kas peab olema olemasolev probleem, või saaks ka lihtsalt kontrolliks?Kas suunab günekoloog, kas on vaja saatekirja... jne.Kus seda teha saaks ja kas tuleb ise kinni maksta.



Ette tänades,



M. Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud M. !

Rö- ja ultraheliuuringuid teostatatkse vaid arsti otsusel ja meditsiinilisel näidustusel. Üldjuhul on näidustatud kord aastas ka ultraheliga uuring. Teile tasuta ehk haigekassa maksmisel otsustab raviarst. Eravastuvõtul võite öelda, et viimase aasta jooksul ei ole Teid uuritud. Vaginaalse ultraheliuuringu hind on 150.- .

Haigekassa liikmetele on soodustused.

Naistearst Galina Litter,

6052 739, -715

Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

jube kõhuvalu

16.05.02 / Naistehaigused

Tere!

Mul on selline probleem, et viimastel kuudel on mul jubedad kõhuvalud menstruatsiooni esimesel päeval. Kõik algab kuidagi vaikselt, siis läheb nii tugevaks, et ei suuda püstigi tõusta ning on sellised kuuma-külma hood kus värisen jubedalt. Algul on hästi plav ja on tahtmine, kõik riided ära võtta, kuid natukese aja pärast (umbes paari minuti pärast) on jälle nii külm, et tahaks kasukat kanda. Olen kuulnud, et mõnel aitab valusid leevendada kõndimine, kuid ma ei suuda sammugi astuda. ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Kairi !

Kõigile küsimustele vastse saamiseks vajate reaalset naistearsti konsultatsiooni.

Probleeme on Teil palju.

Tegutsege, õppige, pöörduge naistearstile.

naistearst G.Littre,

6052 739, -715 Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: