Esita küsimus naistearstile

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Qvalitas Arstikeskus AS
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 221 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Naistearstidele esitatud küsimustele on 5781 vastust.

-munasarja tsüst.

09.05.07 / Naistehaigused

Lgp.doktor. Abikaasal leiti munasarja tsüst ja 2006.aastal opereeriti emakas.See oli oktoobri kuul, paar kuud hiljem hakkasid jalad valutama ja paistetama. Perearst ei oska midagi selle kohta öelda , kirjutab valu vastu Dicloberli tablette ja käsib jalgu määrida Fastum geeliga. Abikaasa on 54 aastane. Soovin teada,kas on võimalik midagi teha et valu ei piinaks ja kuhu pöörduda abi saamiseks? Kirjutan vastu abikaasa tahtmist,sest temal enam ei ole arstiabist usku.
Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Perearst ei oska vast tõesti midagi enamat teha.Palun põõrduge günekoloogi vastuvõtule,kes Teie abikaasat opereeris.Kui enne operatsiooni ei olnud tõepoolest jalgade poolt mingeid kaebusi,siis peaks tegema operatsioonijärgsed uuringud(lümfostaas vms).Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

steriliseerimisest

08.05.07 / Naistehaigused

Tere! Olen 48 a. Olen 5 aastat kasutanud Mirenat, enne seda vaskspiraali. Mida edasi teha? Kas lasta sel veel paar aastat olla ja uut mitte panna lootes et ehk enam ei olegi rasestumise ohtu? Kas sellises vanuses on steriliseerimisel mõtet või olen juba liiga vana? Ise hästi ei riskiks päris ilma. Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. Mõlemad meetodid on head. Kui Mirena sobib hästi ja vastunäidustusi pole, siis lihtsam on asetada uus Mirena spiraal, mida saab teha kohe üheaegselt vana spiraali väljutamise etapis. Mirena on igati hea profülaktika emaka limaskesta protsessi osas, kuna see hoiab limaskesta kontrolli all. Kui spiraali ei soovi, siis steriliseerimiseks pole ka vanus vastunäidustuseks. Dr Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

pillid ja antibiootikumid

07.05.07 / Naistehaigused

Tere!

Tarvitan antibiootikume pillide võtmise 2-st nädalast. Oleme 10 päevase kuuri ajal kasutanud kondoomi. Ühel korral oli kontrollides kondoom täiesti terve ja vahekorra ajal maha ei libisenud aga kaetud oli rohke valkja vedelikuga, mida varem ei ole täheldanud. Loodan väga, et tegu ei olnud spermaga, vaid naise kehavedelikuga kuna kondoom oli täiesti terve ja sellepärast SOS pille ei võtnud. Aga mure on ikka. Kas antibiootikumide mõjul pillide võtmisel võib ikkagi ovulatsioon toimuda ... Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
arvan, et oled liialt mures ja hirmul on tõesti suured silmad. Antibiootikumidega kuuri ajal pillide toime nõrgeneb ja seetõttu on kondoomi kasutamine sellel ajal vajalik. Isegi kui oleks tõepoolest kondoom purunenud või maha libisenud, on tõenäosus rasestuda nullilähedane, sest see juhtus ühel korral ja teisel pillide kasutamise nädalal. Kui kogu antibiootikumidega ravikuuri jooksul lisakaitsevahendeid (kondoom) mitte kasutada, on rasestumine võimalik. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Rasedus i Diflucan

06.05.07 / Naistehaigused

V marte hodila na prijom k vrachu, UZI pokazalo nebolshoi polikistoz odnogo jaichnika, v aprele cherez tri dnja posle ovuljacii (14.04) nachalas molochnica, obratilas k vrachu , vrach vypisal Diflucan (2tab) i Gyno -Pivoril, srazu posle togo kak proshla molochica nachalsja cistit, semeinyi vrach vypisal prinimat 2 nedeli po 3 tabletki Nitrofurantoin. 28chisla menstruacia ne nastupila, test delala 2 maia, nichego ne pokazal, tak ka ochen, bolela grud i nyl zivot, poshla k vrachu zdala analiz na krov, ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Küsija!
Esle u Bas polikistos, eto znatšit, što beremeneete pedko. Gyno Pevaryl i Nitrofurantoin možno upotrebljat pri beremennosti.
Rešenie delajete Bõ, no garantii net, što sledujuštšaja beremennost nastupit po želaniju.
Beremennost dlja Bas, eto sšastje pri takom anamneze.
G.Litter
www.naistearst.ee Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Munajas moodustis

06.05.07 / Naistehaigused

Mul on selline probleem, et avastasin endal välisgenitaalidel suurte ja väikeste häbememokkade vahel olevas piirkonnas( umbes kliitori kõrgusel või sellest natuke allapoole jääv, paremal) hästi liikuva, väikese ( ca 0,5 - 1cm), tihke konsistentsiga valutu munakujulise moodustise. Nii pea kui võimalik, lähen ka naistearsti vastuvõtule. Millega võiks olla tegemist ning kas peaksin lõpetama kombineeritud kontratseptiivide kasutamise? Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. Tegemist võiks olla healoomulise tsüstiga või muu uudismoodustisega, mis on healoomulise kuluga. Kindalsti peate ennast günekolooogile näitama. Pille ärge ära jätke. Dr Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

rinnad

06.05.07 / Naistehaigused

tere

Mure selline, et poja sündis 25 mai 2006, kuni poole jaanuarini toitsin teda rinnaga. Ta ise loobus rinnast. Nüüd mitu kuud hiljem tuleb rindadest aegajalt piimjat vedelikku. Kui kaua võib seda veel tulla? Või pole see normaalne? Lisaks on mul rinnad täis valgeid ja lillakaid triipe, ma ise mõtlesin et need on venitusarmid, aga samas kas nad võivad viidata ka vähile? Olen ise rindu kontrollinud, aga rinnanäärmed veel üsna suured ja lisaks veel need tuntavad sügavad triibud. ja kas ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud kusija!
Vabandan. Viibin hetkel puhkusel Euroopa lounapiiril, seetottu puuduvad tappidega tahed.
See on normaalne, kui toitmise jargselt eritub valkjat vedelikku mone aja jooksul. Kull aga ei tohiks rindu masseerida ja traumeerida ning pigistada vedelikku.
Nimetatud kaebused ei ole rinnavahile iseloomulikud. Kuid, nagu kirjutate, on piimanaarmed suured ja kontrollida on keeruline. Selleks, et oleksite rahulik ja roomus ja saaksite puhenduda oma lapse kasvamise aitamisele, ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

PMS ja tupe kuivus

04.05.07 / Naistehaigused

Tere!
Olen 41 a. naine ja mind vaevab väga premenstruaalne sündroom.Viimasel kahel kuul ka tupe ning välissuguelundite kuivus, mis omakorda häirib minu seksuaalelu.Hing nagu tahaks, aga keha ei tule järele.Olen kasutanud agnucastoni, kuid sellest on väga vähe abi olnud.Kas peaksin hakkama kasutama mingeid hormonaalseid vahendeid.?
Mul on ka op-i järgselt kilpnäärme alatalitlus (15.a tagasi ja sellest ajast ka väga tugev PMS).Tarvitan L-thyroxini 100 mg.Analüüsid on kõik korras olnud , ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Päris kindlasti ei ole Teil üleminekuiga.Tupe kuivus võib esineda sõltumata vanusest ja seetõttu tuleb kasutada enne suguühet tuppe niisutavaid salve.Mina soovitaks Linoladioolsalvi N,mida võiks ka igal õhtul määrida välissuguelunditele ja viia pisut ka tupe välissuudmesse.Kilpnäärme alatalitluse korral on üldse nahk ja limaskestad kuivavõitu,seetõttu vajavad nad rohkem niisutavaid vahendeid.Premenstruaalse sündroomi korral piirake vedeliku hulka ja keedusoola sisaldust toidus.Edu soovides,Maie ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

menstruatsioonihäire; rasestumine?

03.05.07 / Naistehaigused

Tere Dr Seemen!! Mul selline mure aasta tagasi oli raseduse katkemine ja nüüd on M häired nimelt on mul ta kuidagi tume pruun aga kestab nagu ikka 5 päeva, mis see on?? kuu keskel on rinnad tundlikud ja alakõhus on valud? Tahan väga rasestuda aga ei õnnestu mida peaks sellex tegema et jääda sel aastal rasedaks?? Menstruatsioon on 27-30päeva!!!!! Palun aidake.



NEIU M 26a.
Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere, murelik neiu,
kuna tsükli keskel on alakõhuvalud ja rindade hellus, viitab see sellele, et menstruaaltsükkel on ovulatoorne, s.t. ovulatsioon toimub. Vähene veritsus päevad ajal võib olla tingitud emaka limaskesta puudulikkusest tsükli teises faasis, täpsema vastuse saab anda naistearst, kui ta on teinud täiendavaid uuringuid (ultraheliuuring jt,).
Parim aeg rasestuda on tsükli 12.-14.päeval, sobivat viljastumise päeva aitab välja selgitada ovulatsiooni testide kasutamine. Nende ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

antibeebipillide lõpetamine

03.05.07 / Naistehaigused

Tere,

selline võibolla naiivne küsimus, aga kui lõppevad nö. tabletipäevad ning esimestel päevadel ollakse vahekorras (veel pole veritsust) ning siis üldse peale tabletivaba päevasid lõpetatakse tablettide võtmine, kas mingi võimalus on rasestuda sellest nö.kaitsetust vahekorrast või on kindel et tabletivabapäevadel olen kaitstud siiski.. Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
rasestumine pillivabal perioodil, kui eelnevalt kolme nädala jooksul on pille korralikult võetud, pole võimalik. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

hormoonspiraal ja põletikud

03.05.07 / Naistehaigused

Tere,

Mulle paigaldati novembri kuus hormoonspiraal. 1,5 kuud oli mul alakõhus tihti tuim valu. Märtsi kuuni olid ka regulaarselt päevad,valudega. Viimast korda algasid päevad 30.märts lõppesid 20.aprill - enamuse aja määrib, rohke vereeritus oli ainult mõned päevad. Nüüd hakkas määrima (pruun voolus) jälle 27.aprill mis kestab siiani. Pruunikas voolus on tükiline - nagu kohupiim, tükikesed on valged. Nüüd kaks päeva tagasi lisandus ka ebameeldiv kalalõhn. Partner on koguaeg olnud sama ... Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
kindlasti ei ole mõtet hakata sõitma arstiabiks Eestisse, vajalikud ravimid on suure tõenäosusega saadaval. Ilmselt Teile selgitati, et hormoonspiraali ebameeldivaks kõrvalmõjuks on ebakorrapärased veritsused, mis võivad kesta isegi kuni aasta(harva), tavaliselt esimese poole aasta jooksul. Nii vaskspiraali kui ka hormoonspiraali korral esineb sagedamini tupe seenpõletikku, millele on iseloomulik kihelus ja/või tükiline voolus. Soovitan küsida apteegist Clotrimazol-tupeküünlaid, usun, ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: