Esita küsimus naistearstile

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Qvalitas Arstikeskus AS
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 209 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Naistearstidele esitatud küsimustele on 5718 vastust.

beebipillid

09.03.07 / Naistehaigused

Olen juba umbes 3 aastat võtnud pille Jeanine, aga nüüd pole nende kasutamisel enam n.ö mõtet, sest lõppes ka püsiv suhe. Aga pelgan veidi tablettide võtmist lõpetada, sest nii mugav on kui tead täpselt millal päevad algavad ja on palju vähem valulikud ja ebameeldivamad. Samas olen ka kuulnud, et paele pikaajalist tablettide võtmist võivad toimuda kehas muutused(rasestumise oht suureneb, kehakaalu ja näonaha muutused). Milised need võiksid olla ja millega peaksin arvestama? Kardan ka, et nii pikaajaline ... Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
pillide kasutamise põhiline eesmärk on vältida soovimatut rasedust. Pillidel on ka palju kasulikke kõrvaltoimeid: pillid kindlustavad regulaarse valudeta menstruatsiooni, kõrvaldavad ebameeldivad menstruatsioonieelsed sümptoomid, vähendavad naha ja juuste rasusust jm. Kui nüüd lõpetad pillide võtmise, taastub endine tsükkel. Kehakaalu ja naha pärast ei peaks muretsema, muutused on tavaliselt kas minimaalsed või puuduvad. Kui sa praegu ei vaja rasestumisvastast kaitset, ongi põhjus teha ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

menstruatsiooni edasilükkamine puhkuseks

09.03.07 / Naistehaigused

Tere! Võtan juba pool aastat Loette rasestumisvastaseid tablette, plaan on järgmisel kuul minna reisile ning soovin menstruatsioonipäevad edasi lükata kaks päeva. Kas võin selle võrra hiljem hakata nüüd uut lehte tablette võtma? Näiteks ettenähtud aeg on pühapäev, aga lükkan selle edasi teisipäevani.

Ettetänades, Elo Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Möistlikum on uldse mitte vahet teha,st.lopetaste esimese karbi ja koheselt ilma uhtegi päeva vahele jätmata alustate järgmise karbiga.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

palavik ja valusad rinnad

09.03.07 / Naistehaigused

Tere,

Mure selline: mul on pe 2 kuud olnud palavik, tavaliselt 37,6. Palavik kõigub, 1 tunni jooksul võib ta olla 37,6, samas kukub poole tunniga 37,3 peale. Üle 37,8 ei ole tõusnud. Mitte mingeid muid sümptomeid ei olnud, siis aga panin tähele, et rinnad on väga valusad. Käisin naistearsti juures ära, tema kahtlustas rindade valu põhjal, et tegemist võib olla emakapõletikuga. Kohe määrati üks antibiootikum, tarvitasin ka kohe kiiresti ära (lapsi veel ei ole, kunagi tahaks ikka saada, ... Loe edasi

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
rindade valulikkus on tavaliselt seotud naise organismis toimuvate tsükliliste hormonaalsete muuutustega. Tsükli teises pooles, s.t. 2 nädalat enne menstruatsooni muutuvad rinnad sageli hellaks. Premenstruaalse sündroomi korral esineb ka palju teisi kaebuseid (vedeliku peetus ja sellega seotud tursed, närvilisus, pearinglus, kehatemperatuuri tõus jne). Seega tasuks ennast jälgida, kas peale menstruatsioni häirivad sümptoomid kaovad või mitte. Rindade hellus pole kindlasti seotud põletikuga, ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

verejooks peale sünnitust

09.03.07 / Naistehaigused

Minu mure siis verejooksus, millega kaasnevad paks limane eritus ja klombid. Panen siia alla kronoloogilises järjestuses ka kirja täpsemad andmed.
1. Sünnitus oli 02.09.2006. aasta. Sünnitus oli edukas, kuna ei olnud rebendeid ega muid komplikatsioone. Laps hakkas kohe ilusasti rinda imema ja tänu sellele ka möödus kiirelt sünnitusjärgne vereeritus. Vereeritus lõppes septembri viimasel nädalal.
2. Järgmine vereeritus algas 28. novembril ja pidasin seda normaalseks menstruaaltsükli alguseks. ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,Signe! Kui saate oma arsti juurde aja,paluge tal ka määrata Teie hormoonide sisaldus vereseerumis.See annaks vastuse,miks on tekkinud kuumad hood.Vereitsuse pöhjuseks vöiks olla platsentaarkoe peetus,siis oleks vajalik teha emakaööne abrasioon.Abrasiooniga käib alati kaasas antibakteriaalne ravi,sest mingisuguse emakapöletikuga tuleb alati arvestada.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

emakakaela düsplaasia

08.03.07 / Naistehaigused

Tere!
Mul oli selle aasta alguses raseduse katkemine - 5. nädalal. Tehti uuringud ja tulemuseks avastati klmüüdia, mükoplasma ja papillomviirus tüvi 53. Arst ütles, et tegu on emakakaela düsplaasiaga, kui tegin kolposkoopiat. Mida see kõik tähendab? Kas see papillomviiruse tüvi on kõrge riskiga emakakaelavähi tekkeks? Ja kas see kõik võis olla raseduse katkemise põhjuseks? Mida pean nüüd oma eluviisis muutma? Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Tavaliselt tehakse emakakaela dusplaasia korral konisatsioon,mille käigus eemaldatakse emakakaelast koonusekujuline tukk.Protseduur tehakse ambulatoorselt.Teie analuuse arvestades ei ole see vist vajalik.Papilloomviiruse tuvi 53 on kull körge riskiga, aga tavaliselt jääb patsient jälgimisele.Klamuudia ja mukoplasma alluvad aga antibakteriaalsele ravile.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

päevad vähese verega

08.03.07 / Naistehaigused

Tere! Olen 28.a. naisterahvas ja probleem alljärgnev: olen võtnud regulaarselt tri-regol antibeebipille 4 aastat ja kõik on olnud tipp-topp. Nüüd aga algasid päevad nagu ikka õigel ajal, kuid on väga verevaesed, sisuliselt võib nimetada seda vaid määrimiseks. Tegin ka rasedustesti, näitas õnneks negatiivset vastust. Milles võib olla asi? Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Pöhjuseks ongi antibeebipillide kasutamine,mistöttu möned menstruatsioonid on minimaalse verehulgaga,vöi ei esine uldse verd.Pöhjuseks suukaudselt vöetud hormoonid,mis mönikord ei suuda emaka limaskesta kasvatada.Jätkake rahulikult juba ettekirjutatud ravi.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Pruunikas lima tupest

07.03.07 / Naistehaigused

Tere,
Olen 22 aastane neiu. 16 aastaselt avastati mul emaka pealt müoomisõlm, mis eemaldati, 18 aastaselt avastati mult polütsüstilised munasarjad, millepärast nüüd ka söön beebipille. Nüüd on mul probleem päevadega. Viimased korrad on vere eritus väga väike, varem ikka rohkem tulnud. Praegu eraldub ainult sellist pruunikat, punakat lima, mida sidemed ja tampoonid sisse ei ima, põhimõtteliselt on nii 4-5 päeva, lõpupoole tuleb ka heledamat verd veidi ja siis päevad läbi. Painin naistearsti ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog

Tere. Pillide pikemaajalisel kasutamisel muutuvad menstruatsioonid määrivateks, mis on üsna tavaline. Eriti on see omane Jeaninele. Seega midagi halba teiega ljuhtunud pole. Krooniline tupeseen võib süveneda pillidest. kui tupeseen kipub väge sageli ägenenma, siis üks võimalus on pillid ära jätta.Dr Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

hormoonasendusravi

07.03.07 / Naistehaigused

Olen 60a. naine, 5aastat tagasi seoses emakamüoomiga eemaldatud emakas ja munasarjad, 4 aastat kasutanud Klimaxi plaastreid hormoonasendusraviks. Kui otsustan neist loobuda, siis kas seda võib teha päevapealt, kas peale loobumist tulevad üleminekuea vaevused tagasi või võivad mitte tulla või tulla vähemärgatavalt? Kas looduslikke vahendeid apteegi käsimüügist võib hakata tarvitama kohe peale plaastritest loobumist või siis, kui on vaevused.
Mitu aastat järjest on plaastreid võimalik kasutada? ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,Aime!Plaastrite löpetamise järgselt tulevad uleminekuvaevused paari kuu jooksul reeglina tagasi.Käsimuugiravimeid vöib kull kohe tarvitama hakata,köige paremini vötavad vaevused ära Klimodynon kapslid.Aga ka neid tuleks vähemalt pool aastat kasutada.Tore,et olete vajalikud uuringud ära teinud.Loomulikult võite plaastreid kasutada ka kauem kui 5 aastat,aga küllap teete selle otsuse koos oma günekoloogiga.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 
Sarnased teemad Valdkonna arstid

varane kliimaks ja rasestumise võimalus

07.03.07 / Naistehaigused

Tere!
Leides end 40-aastaselt olukorras, kus päevad olid viimati kolm kuud tagasi ja raseduse välistamiseks on tehtud vereanalüüs, konstateeris veel nooruke arst resident , et ilmselt on tegemist kliimaksiga. Pärilikkusest tingituna ei vaidlustaks seda otsust. 41-44 aasta on see suguvõsas tavaline.
Siit algab mu küsimus. Küsisin, et kas arvestades asjaolusid(menstruatsiooni puudumine) on mul vajalik midagi teha rasedusest hoidumiseks? Vastus oli, et ilmselt mitte.
Kas nii julgelt ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Paluge oma gunekoloogil määrata vereseerumis hormoonide sisaldus.See on köige kindlam diagnostika,et saada teada kas on töepoolest varajane kliimaks vöi lihtsalt m.tsukli häire.Samas saate ka vastuse kusimusele vöimaliku rasestumise kohta.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

naistehaigused

07.03.07 / Naistehaigused

Tere.

Olen 45 aastane. Kahel korral (1985, 1990) on eemaldatud munasarja tsüstid. Kolm aastat tagasi raviti endometrioosi - eemaldati üks munasari milles oli nn. šokolaadtsüst.

Käin kord aastas kontrollis. Viimane ultraheli tehti kaks kuud tagasi. Kõik oli korras. Emakakaelalt eemaldati väike polüüp.

Sain tööandjalt tänutäheks SPA kinkekaarid, mis sisaldab erinevaid kehahooldusi (s.h. energikapsel) Kas on protsetuure , millest peaksin loobuma.

Lugumidamiega ... Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud M.K.!
Munasarja tsüstid, eriti tsüstoomid kuuluvad healoomuliste kasvajate hulka.
Endometrioos on kroonilise kuluga haigus, mis võib ägeneda mitmetel põhjustel.
Seetõttu ei ole biostimulatsioon soovitav: mudaravi, elektriravi, "enegriakapsel" jm.
Kasulikud on : võimlemine, vesivõimlemine, ujumine, kepikõnd, trenažöörid jm.
Vaieldavad on üldmassaažid, kuumad saunad ja kuumad mullivannid.

Põhimõte on ikka selles, et liigutamine ja pingutamine on ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: