Esita küsimus naistearstile

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Qvalitas Arstikeskus AS
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid
Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Küsi arstilt NB! Nõustamine maksab 5.00 € Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 223 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Naistearstidele esitatud küsimustele on 5838 vastust.

beebipillid

05.07.07 / Naistehaigused

tere me sooviks teist last aga hetkel kasutan ma marveloni beebipille, et siis kui kaua peab olema tabletideta kui uuesti rasestuda ,beebipille olen kasutanud üheksa kuud Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. KUi soovite rasestuda, siis lõpetage pillide võtmine kui peaksite uue karbiga alustama ja võite kohe rasestuda, mingit vahet ei pea tegema. DR Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

cerazette pillid

05.07.07 / Naistehaigused

Tere! Mul on küsimus minipillide kohta. Olen tarvitanud aasta minipille, eelmisel aastal Mikro-30, nüüd Cerazettet. Mikro-30 suhtes mul mingit nurinat ei olnud. Aga nüüd... Mikro lõppes otsa 17.juunil, Cerazettega alustasin kohe 18. juunil. Päevad pidid algama 24. juuni paiku aga nüüd on juba 5. juuli ja päevadest ei kippu ega kõppu. S.t. et päevad on üle läinud peaaegu 2 nädalat. Tegin 2. juulil igaks juhuks rasedustesti, mis oli negatiivne. Kas tablettide vahetus või Cerazette pillid ise põhjustavad ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. Pillide vahetus ei tohiks põhjustada tsüklihäiret. Kui teil pillidega tsükkel käis seni regulaarselt , siis antud juhul tsüklihäire võib olla tingitud stressist, ülepingest jne.. Korrake veel rasedusetsei nädala pärast. Dr kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Päevade ärajäämine

05.07.07 / Naistehaigused


Tere!
Mul on päevad hilinenud. Tavaliselt on tsükli pikkus olnud 19 - 23 päeva. Nüüd on möödas 27 päeva, kuid päevi pole. Olen teinud kaks rasedustesti, mõlemad negatiivsed.Korra oli tunne nagu hakkaks päevad ( see oli siis kui päevad pidanuks hakkama ). Varem olnud 2 raseduse katkemist pluss emakaväline rasedus, mis lõppes vasaku munasarja eemaldamisega, paremalt eemaldati tsüst ( see oli 1,5 aastat tagasi ).Varem pole menstruatsiooniga probleeme olnud. Olen üritanud ka rasestuda ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Kui menstruatsioon ei ole veel alanud,peaks naistearsti juures hormoonid määrama.Eriti oluline on määrata HCG (kooriongonadotropiin).Kuna üks munasari on eemaldatud,siis on loogiline,et iga menstruatsiooni ajal Te ei rasestugi.Ka peaks edaspidi tegema diagnostilise laparoskoopia,kontrollimaks munajuhade läbitavust.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

menstruatsiooni häired

04.07.07 / Naistehaigused

Tere! Olen 44 aastane naisterahvas.Kogu aeg on olnud menstruatsioonid probleeemideta, kuid umbes 3 aastat tagasi ei hakanud menstr. enam õigel ajal . Tekkisid väga pikad vahed . Arst kirjutas välja Duphastani tabeletid .Jaanuari kuus tehti mul proovipuhastus menstruatsioonide puudumise pärast. Puhastuse käigus avastati polüüp. Peale seda kirjutas arst välja Norcoluti, mida võtsin 4 kuud. Nüüd kirjutas ta välja Provera tabletid, mida võtsin ka 10 päeva 10 mg.Menstruatsioon aga ei hakka ikkagi , ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Nii Duphaston,Norcolut ja provera on kõik kollaskehahormooni sünteetilised derivaadid,seega toime on üks,ainult nimetus on teine.Kui menstruatsioon ei ole alanud,tuleks günekoloogi juures määrata HCG (kooriongonadotropiin),progesteroon ja östradiool,ning kindlasti kontrollida ultraheliga emaka limaskesta paksust.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

soolekepike

04.07.07 / Naistehaigused

Tere!

Käisin hiljuti naistearsti juures, tehti mõned testid ja nüüd sain teada, et mul on Escherichia coli e. soolekepike. Arst vuristas selle mulle telefonis kiiresti-kiiresti ette ja ütles, et tule antibiootikumidele järgi ja oligi kõik. Jõudis veel seda ka mainida, et tavaliselt on see inimestel sooles, mul aga siis järelikult tupes (kui ma sain õigesti aru). Nüüd ongi mul palju küsimusi... Millest see tekkida võis? Mis selle tagajärjed võivad olla? Kui ma antibiootikumid ära võtan, ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Ega emakakaelalt võetud preparaadiski soolekepike ei pruugi Teile kaebusi anda.Aga välja tuleb see ravida.Suure tõenäosusega on üheks põhjuseks liibuvate püksikute kandmine või reisid mitteküllaldase hügieenitingimuste korral.Levinud on see ka partneritel,kes harrastavad anaalseksi.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

tupe seen

04.07.07 / Naistehaigused

vaevlen kroonilise seene käes.koguaeg kipitus ja valu ja ebamugavustunne.proovid on enamasti korras ja nii ka raviks ainult klotrimasooli määratakse,mis sugugi ei aita.mees sööb mingeid astmarohtusid mis tekitavad tema sugutile punased täpid ja laigud.olen ka ise antibiootikume söönud.kas nakatame teineteist pidevalt.ka perearst ei oska nõu anda.ei suuda enam piinelda.suguelu valus,väldin nii palju kui võimalik.pole ime kui mees aidaa ütleb.ei oska enam midagi teha,arstile pole ka enam mõtet rääkida ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere.- Sain teie jutust ära, et olete menopausis, kuna aasta tagasi jäi tsükkel ära. Tegemist võib olla hoopis üleminekueaga tingitud tupe kuivusest. Siis tekibki kipitus jne. Põhjus on limaskestade õhenemine, mis tingitud östrogeenide vähesusest. Parim ravi oleks Vagifem tupetabletid või Ovestin küünlad. Neid saab apteegist retsepti alusel. Soovitaks ka mehel teha uuringud põletiku suhtes, võib olla nii, et teil ei näita midagi, mehel aga krooniline eesnäärme põletik.(ta ise ei pruugi tunda ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Rasestumine

30.06.07 / Naistehaigused

Tere,

minul on järgmine mure.
Olen 26. aastane naine, sünnitanud ja aborte teinud ei ole. Jaanuarikuus lõpetasin beebipillide võtmise, mida olen kokku võtnud 7 aastat (viimased 3,5 aastat Jeanine). Soovime mehega last saada, mees on korras - eelmisel aastal oli ka spermadoonoriks ja öeldi, et väga hea.
Mina olen selle 7 aasta jooksul poole peal teinud ühe pausi tablettidest ning siis ei hakanud päevad korralikult, pidin ootama u. 2 kuud. Lõpuks hakkasid ja peale seda olen ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. Kõigepealt vastus esimesle küsimusele. Määrimine tsükliväliselt võib esineda nt kõrge palaviku korral ja usun, et see oli sellest.
Kui te pole rasestunud, siis kindlast soovitaks teha hormoonuuringud verest(kuna tsükkel pole regulaarne ilma pillideta) Ja edasi soovitaks teha laparoskoopia. Operatsioonil saaks kontrollida munajuhade läbitavust(tõenäosus läbitavusele on teie puhul üsna suur, kuna pole anamneesis põletikke) , saaks kontrollida endometrioosi suhtes. Endometrioosi diagnoosida ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

algav menopaus ja rasedus

30.06.07 / Naistehaigused


Tere!

Olen 49aastane. Juba paar aastat on mul menstruatsioonid ebareeglipärased. On olnud pikemaid vahesid - kuni 4 kuud, samas on jälle pool aastat või rohkemgi kõik olnud korrapärane nagu varem. Hiljuti täitus mul vaskspiraaliga viies aasta ja arst otsustas selle ära võtta, öeldes, et rasestumistõenäosus on mul väga väike ning tema arvates pole mul tarvis enam üldse mingeid vahendeid raseduse vältimiseks kasutada. Aga mul on siiski hirm. Kas pole mitte nii, et seni kuni esinevad ... Loe edasi

Vastab:

Maie Väli
Maie VäliGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere! Risk rasestuda on muidugi väike.Kui tahate absoluutset selgust,paluge oma günekoloogil vereseerumist määrata hormoonidest FSH ja östradiooli sisaldus.Kui FSH on kõrge ja östradiool madal,siis Te tõepoolest enam ei rasestu.Edu soovides,Maie Väli Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

HPV 16

28.06.07 / Naistehaigused

Tere,

minul on diagnoositud hpv 16. Sünnitasin eelmise aasta augustis kolmanda lapse. Olen 36 aastane. Siiamaani on emakakaela proovid korras olnud - nüüd vahepeal raseduse ajal ei tehtud proove, ja peale sünnitust ei tehtud ka enne kui mens. uuesti algas (8 kuud peale sünnitust, toitsin niikaua last rinnaga) - nüüd ei olevat proov korras. (Mingi näitaja oli 1 ja 2.) Arst ütles mulle et emakakaela rakkude töö on häiritud aga praegu veel midagi tegema ei pea. Pidin tagasi minema nov, ... Loe edasi

Vastab:

Ülle Kadastik
Ülle KadastikGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere. Tõenäolilset on teil tegemist kaela kerge düsplaasiga, mis on tingitud HPV-st. Hetkel ei pea midagi tegema, kuna suure tõenäosusega analüüs paraneb ise. Sageli kaela rakkude muuts paraneb ise. Kui protsess püsib või on süvenenud, siis tehakse kaela konisatasioon. Seega uus kontroll sügisel on teie puhul igati õigustatud ja te ei pea muretsema. Dr Kadastik Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

hambaravi mõju

28.06.07 / Naistehaigused

Tere!

Kas hambaarsti juures tehtud injektsioonanesteesia ja ravimi panemine juurekanalisse vähendavad kuidagi antibeebipillide toimet? Loodetavasti mitte, kuna tegu lokaalse raviga....

Tänades Loe edasi

Vastab:

Galina Litter
Galina LitterGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Lugupeetud Küsija!
Teil on õigus, ühekordsed ja madalad ravimite annused (vaid juurekanalisse), ei vähenda antibeebipillide toimet.
Toimet vähendavad tugevatoimelised, pikalt kasutatavad, suurtes annustes ravimid; nagu tuberkuloosiravimid, mida kasutatakse korraga 4-6 jne. erinevat 6-8 ja enama nädala vältel. Koormus maksale on siis ülisuur.
Antibeebipillide toime vähenemisest annab märku veresegune voolus. Siis tuleks kasutada kondoome.
Sagedamini põhjustab toime langust ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: