Esita küsimus dermatoloogile

Kristi Abram
Kristi AbramDermatoveneroloog
Vaata arsti infot Loe vastuseid

Aruta teemat foorumis ja küsi nõu teistelt!

Foorum

Foorumis on 103 teemat.

Loe küsimusi ja vastuseid

Dermatoloogidele esitatud küsimustele on 2090 vastust.

venitusarmid

31.08.03 / Nahahaigused

TERE,

Kas oleks võimalik kaalu kõikumisest tekkinud arme vähendada?Kuidas peaks nahka hooldama, kui on plaanis kaalus alla võtta? Ei tahaks arme juurde saada. Kas hoolduseks on olemas vaid välispidised vahendid või on ka nt mingid tabletid, mis nahka toidavad ja hoiavad ära venitusarmide tekkimist?

Ette tänades,

Triin Loe edasi

Vastab:

Heli RaudseppDermatoveneroloog

Juba tekkinud valgeid arme pole võimalik olematuks teha, aidata saame vaid äsjatekkinud, roosaka põhjaga armide korral. Spetsiaalset tablettravi pole, kuid määritavaid vahendeid leidub. Konkreetset vahendit saaksin pakkuda Teid nähes. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

sügelus

31.08.03 / Nahahaigused

olen mures: u. nädal tagasi algas tupes hirmus sügelus, mis muutub üha talumatumaks. eriti hull lugu on öösiti: ei saa vahel magadagi.. lisaks olen märganud, et tupevoolus on üsna rohke, esimestel päevadel lausa kleepuv, nüüd kohati tükiline. milles probleem võib olla? arvata võib, et sugulisel teel leviv haigus.. sügelus hakkas u.5.-l päeval peale suguühet. Loe edasi

Vastab:

Heli RaudseppDermatoveneroloog

Kirjelduse alusel on tõenäoliselt tegu kandidoosiga, mis pole sugulisel teel ülekantav haigus, kuid soovitan end kindluse mõttes kontrollida ka sugulisel teel levivate haiguste suhtes, kuna kaebustel on kindel seos suguühtega. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

põiepõletik

30.08.03 / Nahahaigused

Tere,
Kas on võimalik, et uriiniproov ei näita põie põletikku, kuigi tunnen selle sümptomeid (pidev pissihäda). Käisin perearstil, kes tegi proovid, kuid ütles, et põletikku ei ole. Proovi vastus saadi kohe paari minuti jooksul kohalikus laboris. Loe edasi

Vastab:

Heli RaudseppDermatoveneroloog

Soovitan Teil perearsti vastuvõtule tagasi pöörduda. Tuleb teha kordusanalüüs ja vajadusel võtta analüüsid ureetrast. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

PSORIAAS

29.08.03 / Nahahaigused

TERE! MU LAPSEL AVASTATI 7-KUUSELT PSORIAAS PRAEGUSEKS ON TA 3-AASTANE SELLE AJA JOOKSUL EI OLE MEIL KORDAGI TAANDUNUD AEG LASTEAEDA PANNA KAS LASTEAIAL ON OIGUS TEDA MITTE VASTU VOTTAKUNA TAL ON SEE ULE KOGU KEHA JA KAS PSORIAAS ULDSE EI ALLU RAVILE EGA TAANDU,SEST LAPS JUBA HIRMUGA JOOKSEB EEST ARA KUI ROHU PUDELEID NAEB.OLEME KAINUD 5-ERINEVA ARSTI JUURES JA KOIK NAD VAIDAVAD ET AJA PIKKU TA KASVAB VALJA SELLEST KUNA HAIGUS AVALDUS NII VARAJASES EAS KAS SEE VASTAB ... Loe edasi

Vastab:

Airi Põder
Airi PõderDermatoveneroloog

Psoriaasi puhul pole lasteaial küll mingit õigust keelduda last vastu võtmast.
Aga loomulikult tuleks leida Teie lapsele võimalikult optimaalne ravi, et psoriaasinähud taanduksid ja sellest tingitud probleemid kaoksid. Pakuksin Teile ja Teie lapsele võimaluse saada uuritud ja ravitud SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Nahahaiguste Kliinikus.
Eelnevalt tuleks registratuuris lepida kokku aeg vastuvõtu suhtes ja seejärel juba vastuvõtule tulles ka haiglaravi osas (vajadusel).
Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

kassihaigus

29.08.03 / Nahahaigused

Nädal tagasi avastasin 5.a. poja käsivarrel imeliku moodustise. Küsitluse käigus ei selgunud midagi, millest võis see tekkida. Eile näitas 6.a. tütar oma käel täpselt samas kohas (küünarnuki lähedal) kus poisil samasugust moodustist. Läksime arsti juurde, kes ütles kohe, et tegemist on nn. kassihaigusega ja peale tuleb panna jooditinktuuri.
Sooviksin teada, kas nii lihtsalt see käibki. Olen kuulnud, et kassihaigus võib avalduda väga raskelt. Lisaks sooviksin teada, kui pikk on peiteaeg, kas ... Loe edasi

Vastab:

Airi Põder
Airi PõderDermatoveneroloog

"Kassihaigus" nagu ka kõik teised haigused võib avalduda tõepoolest erineva ulatusega - on suhteliselt kergeid haigusvorme, samuti aga ka raskemaid ja ulatuslikumaid.
"Kassihaiguse " puhul võib raviks kasutada nii joodtinktuuri kui ka seenevastaseid salve ja tabletti. Missugust ravi valida - see sõltub haiguse ulatusest ja lokalisatsioonist.
Kas laps vabastada koolist/lasteaisat - see on raviarsti otsustada. Üldjuhul ravi alustanud patsiendi kollektiivist isoleerimiseks vajadust pole ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

SYYFILIS

29.08.03 / Nahahaigused

TERE.MUL ON SELLINE MURE.3AASTAT TAGASI AVASTATI MUL RASEDUSE ALGUSES SYYFILIS HIIUL SAIN KOIGE PEALT 20 PAEVA SUSTE SEE JAREL 2 KUUD HILJEM VEEL 20 SUSTI LAPS SUNDIS TERVE KYSIMUS ON SELLES ET TAHAKS TEIST LAST KAS SEE HAIGUS MOJUTAB TEIST LAST KA VOI OLEKS MOTEKAS VEEL OODATA JA MILLAL OLEKS REAALNE MOELDA TEISE LAPSE PEALE ETTE TANADES. Loe edasi

Vastab:

Airi Põder
Airi PõderDermatoveneroloog

Olen kindel et nii Teie kui ka Teie laps olete saanud Hiiul igati korrektse süüfilise vastase ravi. Teile 3 aastat tagasi tehtud süüfilise ravi ei mõjuta uue lapse tervist juhul kui Te praegu olete terve. Igaks juhuks võiksite muidugi enne järgmise lapse muretsemist täiendavad analüüsid teha lasta. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nahahaigused

29.08.03 / Nahahaigused

Tere!
Olen 22 aastane neiu. Olen juba 5 aastat ravinud aknet. Selle haiguse all kannatanud juba 7 aastat. Seisund on veidi paranenud. Olen läbinud pikki antibiootikumi kuure (tetratsükliin), salve, kreeme (Retin-A). Ultraheliga puhastamist. Antibeebipille Dianet kasutasin ca aasta. Nahk muutus kuivemaks, mõnikord isegi ketendas. Vistrikud vähenesid, aga ei kadunud päriselt. Proovisin isegi Roaccotani, kuid see ravi ei sobinud mulle. Mind hirmutasid selle ravi kõrvalmõjud ja kasutamise ajal ... Loe edasi

Vastab:

Airi Põder
Airi PõderDermatoveneroloog

Armide taastamiseks on kõige tõhusamaks ravimeetodiks mikrolihvimine, mida tehakse nii osades kosmeetikasalongides kui ka Tallinnas Vita Erakliinikus.
Raske akne puhul on tulemuslikuks osutunud siiski eelkõige pikaajaline süsteemne ravi kas siis antibiootikumide või Roaccutanega.
Maailmas on praeguseks Roaccutane kasutamine kõige enam levinum ravimeetod raskete akne vormide puhul ja reeglina taluvad patsiendid seda preparaati väga hästi.
Loomulikult võib kasutada kõikvõimalikke ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Mureks mingi suguhaigus

29.08.03 / Nahahaigused

Olen meesterahvas. Tekkis siin selline mure, et suguti otsast eritub mingit valget asja, samuti natuke ebameeldiv tunne on urineerimisel. Viimati olin vahekorras natuke üle kuu aja tagasi, millega siin tegemist võib olla? Loe edasi

Vastab:

Heli RaudseppDermatoveneroloog

Tegemist on sugulisel teel leviva haigusega. Millega täpselt, näitavad analüüsid. Pöörduge arsti vastuvõtule! Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

tere..

29.08.03 / Nahahaigused

...selline mure mul. Olen 16 aastane tütarlaps.Süütu.Kuid oma poiss(23) olemas. Tahaksin väga temaga suguelu elada(ma arvan et tema minuga ka), kuid ma arvan, et mul võib olla mingi tupeseen vms. Tupest tuleb valkjat voolust, iseäraliku lõhnaga ja tupepiirkonnas on tihti ka sügelus.Kas poiss võib sellest aru saada, et mul pole kõik korras.ma mõtlen seda, et saab ta sellest vahekorra ajal aru?
Aitäh!


Keelika Loe edasi

Vastab:

Airi Põder
Airi PõderDermatoveneroloog

Lugupeetud Keelika!
Teie poolt kirjeldatu alusel võib arvata, et Teil on nii bakteriaalne vaginoos kui ka tupeseen.
Loomulikult võib Teie noormees aru saada, et olete haige. Samuti võivad need haigused levida ka partnerile. Nii bakteriaalset vaginoosi kui ka tupeseent saab aga edukale ravida, mistõttu tuleks Teil kindlasti pöörduda arsti vastuvõtrule. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

hiv

28.08.03 / Nahahaigused

Mulle tehti sünnituse käigus tekkinud verekaotusega seoses vereülekanne. 12 nädalat pärast ülekannet lasin teha hiv-testi, veendumaks et minu ja mu lapsega kõik korras on (toidan rinnaga). Test osutus negatiivseks. Nüüd aga lugesin, et hiv peiteaeg ei pruugigi olla 3 kuud. Kas ma sain millegist valesti aru? Palun selgitage mulle, millal võin kindel olla, et mu tervis korras on. Loe edasi

Vastab:

Heli RaudseppDermatoveneroloog

Ma julgeksin Teid lohutada, sest vered on kõik kontrollitud ning HIV võimalus on peaaegu olematu. Kui siiski muretsete, korrake testi 3 kuu pärast. Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: