Kopsu klamüüdia 14.02.07 / Kopsuhaigused

Külastaja küsib:

Tundsin pidevalt suurt väsimust ja halb oli olla.Perearst määras mind uuringutele ja mul avastati läbi põetud kopsu klamüüdia.Hakkasin sööma antibiootikume,kuid sellest pole erilist kasu,kuna hingata lõpuni ei saa.
Milles võib asi olla? Kas ravimid ei ole veel mõjuma hakanud või mul pole see päris läbi põetud?

Arst vastas:

Hille Lill

dr Hille Lill

Pulmonoloog

TÜK Kopsukliinik

Olen ikka olnud seda meelt, et kui haigus on läbi põetud, siis ei ole enam ravimeid vaja võtta. Kuidagi ei oska lahti mõtestada terminit läbi põetud kopsuklamüüdia, sest kopsuklamüüdia ei ole haigus, vaid on bakter, mis põhjustab haigust, olgu see siis näiteks ülemiste või alumiste hingamisteede põletik. Kahjuks ei kirjelda te oma haigussümptome, seetõttu ei oska ma arvata, missuguse haigusega võis tegemist olla. Ka ei oska ma oletada, miks te ei saa lõpuni hingata. Kõige õigem on minna arsti juurde. kes kopse kuulab ja vajadusel korraldab hingamise funtsionaalsed uuringud, et leida hingamishäirete põhjus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Ei saanud vastust? Küsi arstilt:

Nõuanded teemal: Kopsuhaigused

Hingamisraskused

Tere! Juba üle viie aasta olen vaevelnud hingamisraskuste käes. Diafragma ei liigu nii nagu ta liikus enne hingamise muutust ja kaebuste algust. Kahtlustan, et mul on diafragma paralüüs ehk hingamislihaste ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kõige lihtsam viis kindlaks teha diafragma liikuvust on teha rö-filmid sisse-ja väljahingamise faasis. Kui te pole seda veel teinud, siis soovitan just sellest alustada.
Kahjuks ei ole minul teie ...

Loe edasi

Hingamisraskused ning südamerütmihäired

Tere! Pöördun Teie poole murega kopsudes. Peale lennukiga lendamist (möödas on 5 kuud), on mul tekkinud hingamisraskused ning südamerütmihäired, need ei esine pidevalt, pigem hooti. Rohkem on antud probleeme ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Vabandan, et vastus on viibinud, aga olin mõnda aega ära. Kui olete olnud varem terve, siis on imevähe tõenõoline, et kopsutrombiga võiks tegemist olla. Üle 90% trombe pärineb alajäsemete süvaveeni tromboosist, ...

Loe edasi

Asbestiga kokkupuude

Tere

Töötan ehitusel, kus puutusin ehitus koristusel kinnises ruumis kokku asbestiga. T66 seisnes tolmu imemises soojavee trassi torude vahelt kus tekkis palju tolmu ning mis hiljem avastades ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Esialgu ikka perearsti juurde, kes teeb esmase küsitluse ja esmatasandi uuringud. Kui olete olnud varem terve, siis ehk on vaid tolmu sissehingamisest tekkinud bronhide ülitundlikkusreaktsioon. Nii lühikese ...

Loe edasi

Valu kopsus.

Tere! Pöördun teie poole kuna ei oska enam miskit mõelda ja teha. 27.november 2014 tundsin hommikul kooli minnes kopsus suurt valu, raske oli hingata. Kuna kooli kõrval asub perearsti kabinett siis läksin ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Valu tunnete seetõttu, et kopsukelme oli põletikust haaratud. Tavaliselt paranedes peaks ka valu järele andma ja tuimemaks minema, kuigi see võtab veidi enam aega. Haiguspilt võib immuunkomprimeeritud ...

Loe edasi

röga sees on veri

röga sees on verd

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kui röga sees on verd, siis tuleb kOHE kopsuarsti poole pöörduda, sest põhjuse selgitamiseks on vajalikud mitmed lisauuringud.

Loe edasi

valu rinnus

Köha on kestnud juba mitmeid kuid. Köhin ainult vajadusel kui vaja röga väljutada. Ei esine ühtegi muud sümptomit mids lugenud olen kopsu haiguste kohta. Tunnen end hästi. Põhjus mis muret teeb on kui ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Ei usu küll, et bronhides midagi krõmpsuks. Valu võib olla seotud roietevaheliste närvidega, mis on külmetamisega ja köhimisega veidi ärritust saanud. Kuid kestnud köha selgitamiseks tuleb arsti poole ...

Loe edasi

hormonaalse astmaravimi mõju

Tere, minu küsimus puudutab Symbicort Turbuhaler 320 võimalikke kõrvalmõjusid. Olen ravimi tarvitaja ligi 15 aastat, mul on lapsepõlvest diagnoositud bronhiaalne astma. Enne regulaarselt mingeid ravimeid ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Tänapäeva seisukoht on selline, et astma mitteravimine on kahjulikum kui ravimi võimalikud kõrvalmõjud. Olete olulises asjas veidi mitteõigel seisukohal. Teie astmaravimi sissehingatav kortikosteroid ...

Loe edasi

Rindkere PA rö

Kuu aega esinenud raske sissehingamine. Perearst pani diagnoosiks depressioon. Lasin teha tasuliselt täis verepildi- korras kõik näitajad. Lasin teha ka röntkeni. Vastus: Diafr. kuplid ja basaalsed pleurasiinused ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kuna ise pole kopsupilti näinud, siis vastust tuleb võtta veidi kriitikaga, aga soovitan siiski kontrollida, kas lisavari on ikka summatsioon. Tavapilt väga täpset interpretatsiooni ei võimalda. Mõnikord ...

Loe edasi

Kopsupõletik

Tere. Mõni aeg tagasi põdesin ühepoolset kopsupõletiku. Kopsupõletiku sümptomid olid ühel õhtul palavik ja hiljem köha mis peale ravi alustamist kadus kiiresti. Väsimust, isutust, hingamisraskusi ei olnud. ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

Kui enesetunne on hea ja kopsupildil kõik korras, siis ma ei näe põhjust, miks te treeningutega alustada ei või. Ehk esialgu siiski, ärge rakendage maksimaalseid koormusi, mida tavaliselt olete harjunud ...

Loe edasi

D-dimeer

Tere,
Umbes nädal aega on mind vaevanud õhupuudus ja valu rinnus.Esineb ka minestustunnet . Õhupuudus ei olene füüsilisest aktiivsusest, esineb ka rahulolekus. Jaanuari lõpus käisin ka kardioloogi ...

Hille Lill

Vastas dr Hille Lill

D-dimeeride tõus ei ole absloluutne kinnitus kopsuarteri trombembooliale, küll aga selle nn. mittetõusu esinemisel võib trombemboolia välja lülitada. Pöörduge kopsuarsti vastuvõtule, kes korraldab vajadusel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi